#اعتصاب_غذای_یوسف_ندرخانی_در_زندان_اوین
#در_اعتراض_به_جلوگیری_از_تحصیل_فرزندانش
مهر ۹, ۱۳۹۸
یوسف ندرخانی نوکیش مسیحی از تاریخ دوشنبه اول مهرماه در اعتراض به جلوگیری از ثبتنام فرزندانش در سال تحصیلی جدید در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است. منصور برجی مدیر سازمان ماده ۱۸ با اعلام این خبر به کمپین حقوق بشر در ایران گفت دو فرزند پسر این نوکیش مسیحی به نامهای یوئل ۱۵ ساله و دانیال ۱۲ ساله هیچکدام به دلیل اینکه «نوکیش مسیحی» هستند نتوانستند در مدرسهای در شهر رشت محل اقامت خود برای سال تحصیلی جدید ثبت نام کنند.
به گفته منصور برجی، دو فرزند یوسف ندرخانی به دلیل نگذراندن دروس قرآن در مدرسه کارنامه قبولی را دریافت نکرده و حتی نامشان در سامانه وزارت آموزش و پرورش کشور برای ثبت نام در سال تحصیلی ۹۸ حذف شده است. آقای برجی درباره آزار دو کودک نوکیش مسیحی گفت: «حق تحصیل برای نوکیشان مسیحی در ایران باید به رسمیت شناخته بشود. ما تلاش حکومت ایران برای ایجاد مانع در راه تحصیل فرزندان نوکیشان مسیحی را، تداوم تلاشهای سیستماتیک نظام حاکم برای حذف مسیحیت فارسی زبان در ایران میدانیم.»
مدیر سازمان ماده ۱۸ گفت: «متاسفانه در شهر رشت مدرسهای جداگانه برای اقلیتهای مسیحی وجود ندارد در سالهای قبل بچهها به جای درس قرآن، درس مذهب مسیحیت را میخواندند و نمره میگرفتند اما از دو سال پیش روند تغییر کرد و به مادرشان گفته شد آنها باید دروس مذهب اسلام را بخوانند. در واقع آنها را بچه مسلمان حساب کردند. مادرشان توضیح داده که آنها پیش از تولد فرزندانشان مسیحی شدند بنابراین بچههایشان مسیحی زاده هستند، حکم دادگاه آقای ندرخانی را که قاضی او را به عنوان نوکیش مسیحی پذیرفته و حکم داده نیز پیوست شده با این حال هیچ ترتیب اثری نداشته است.»
به گفته آقای برجی، به دنبال تلاشهای والدین آنها، «شورای خاص آموزش و پرورش» به نفع آنها رای داده و طی نامهای از اداره کل آموزش و پرروش استان گیلان خواسته تا ثبت نام این دو کودک در مقاطع تحصیلی ادامه پیدا کند و آنها قادر به امتحان دروس مذهبی مسیحیان باشند: «با این حال اداره آموزش و پرورش گیلان نپذیرفته و حتی نام این دو کودک را در سامانه اینترنتی خود حذف کرده تا قادر به ثبتنام برای دوره جدید تحصیل نباشند.»
آقای برجی میگوید یوئل و دانیال از دو سال پیش حتی کارنامه تحصیلی خود را هم دریافت نکردهاند با این حال سال گذشته قادر به ثبت نام در مدرسه بودند اما امسال کاملا حق تحصیل از آنها گرفته شده است «در حالی که هر دو بچه یک سال سر کلاسها بودند، درس خواندهاند، امتحان دادند آنها به جای درس قرآن امتحان درس دینی مسیحیان را دادند و قبول شدند. تاما نه کارنامهای به آنها داده شد و نه اجازه ثبت نام.»
منصور برجی درباره اعتصاب غذای آقای ندرخانی گفت: «فرزندان آقای ندرخانی مسیحی زاده هستند. قبل از به دنیا آمدن بچهها آقای ندرخانی و همسرش مسیحی شده بودند بنابراین بچهها هم مسیحی هستند. آقای ندرخانی معتقد است اصرار حکومت برای اینکه فرزندانش دروس قرآن را بگذرانند بیجا است و آنها باید به عنوان اقلیت دینی پذیرفته شوند.»
مدیر سازمان ماده ۱۸ درباره اقدام عجیب اداره آموزش و پرورش استان گیلان گفت: «ما حدس میزنیم از سوی وزارت اطلاعات به آنها فشار آمده و گرنه چطور اداره آموزش و پرورش یک استان میتواند با دستور شورای خاص این وزارتخانه مخالفت کند.»
یوسف ندرخانی، مسلمان زادهای است که در سن ۱۹ سالگی به دین مسیحیت گروید. او پیش از این به حکم ارتداد به اعدام محکوم شده بود. او تا قبل از بازداشت کشیش گروه کوچکی از مسیحیان به نام «کلیسای ایران» در گیلان بود. آقای ندرخانی در مهرماه ۱۳۸۸ به اتهام ارتداد از طریق تغییر مذهب و فعالیت در کلیسا بازداشت شد و در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۸۹ توسط شعبه یازدهم دادگاه تجدید نظر استان گیلان با اتهام ارتداد به اعدام محکوم شد. اما در تاریخ هفتم تیرماه ۱۳۹۰ حکم اعدام از سوی دیوان عالی کشور نقض شد اما منوط به توبه آقای ندرخانی شد.
محمد علی دادخواه، وکیل دادگستری و عضو کانون مدافعان حقوق بشر که خود در سال ۱۳۹۰ بازداشت شد و مدتی در زندان بود در آن زمان وکیل ندرخانی بود. او در گفتگویی با کمپین حقوق بشر درباره این پرونده گفته بود که ندرخانی را سه روز به دادگاه برده بودند تا توبه کند اما او هر سه روز توبه نکرده است. در نهایت یوسف ندرخانی به اتهام «تبلیغ مسیحیت» به سه سال حبس محکوم شد و شهریور ماه ۱۳۹۱ پس از گذشت سه سال حبس از زندان آزاد شد.
آقای ندرخانی مجددا در سال ۹۶ با اتهامات «تشکیل کلیسای خانگی» و به اتهام آنچه «مسیحیت صهیونیستی» از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ۱۰ سال حبس و دو سال تبعید به نیک شهر یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان محکوم شد. او از تاریخ ………..برای اجرای حکم به زندان اوین منتقل شده است. در این پرونده سه نوکیش مسیحی دیگر به نامهای «محمدرضا امیدی، محمد علی مسیب زاده و زمان فدایی» نیز با همین اتهامات هر کدام به ۱۰ سال حبس محکوم شدند.
No comments:
Post a Comment