#روش_سریع_بلیتهای_اختصاص_یافته
به #زنان_برای_مسابقه_ایران_کامبوج:
#تعیین_سهمیه_برای_زنان_خلاف_خواست_صریح_فیفا
مهر ۱۲, ۱۳۹۸
استقبال گسترده زنان ایرانی از خرید بلیت تماشای مسابقه فوتبال میان تیم ملی ایران و کامبوج که قرار است روز ۱۸ مهر ماه در ورزشگاه صد هزار نفری آزادی تهران برگذار شود، مسوولان را واداشت تا در چند مرحله سهمیه زنان را افزایش دهند و در نهایت، تمام بلیتهای اختصاص یافته به زنان برای تماشای این بازی به سرعت فروخته شد. این در حالی است که فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا)، صراحتا ایجاد هر نوع محدودیت برای تعداد زنان حاضر در ورزشگاه را منع کرده و خواستار فروش بلیت به زنان بر مبنای تقاضای موجود شده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا تیم ملی فوتبال ایران در دومین دیدار خود در دور دوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و جام ملت های ۲۰۲۳ چین باید در ورزشگاه آزادی و در روز هجدهم مهرماه به مصاف کامبوج برود. طبق وعده فدراسیون فوتبال و درخواست صریح فیفا، زنان ایرانی در این مسابقه میتوانند حضور پیدا کنند. در همین رابطه با آغاز بلیط فروشی در سایت کد۹۰.آ ار، یک جایگاه با رنگ بنفش به زنان ایرانی اختصاص پیدا کرد. در کمتر از یک ساعت تمام بلیتهای جایگاه مربوطه به فروش رسید. سپس سه جایگاه دیگر نیز در سایت مربوطه برای زنان در نظر گرفته شد که آنها هم خیلی زود به فروش رسیدند و در نهایت حدود ۳۵۰۰ نفر از تماشاگران زن ایرانی بلیت حضور در ۴ جایگاه در نظر گرفته شده برای آنان را خریداری کردند.
این در حالی است که طبق شمارش خبرگزاری ایرنا از سایت کد۹۰.آ ار، تا زمان مخابره خبر کمتر از چهار هزار بلیط توسط مردان خریداری شده و تقریبا تعداد آنها با تعداد زنان برابر بودهاست.
فروش بلیت برای حضور زنان در مسابقه ایران-کامبوج پس از آن انجام شد که فدراسیون جهانی فوتبال، روز ۳۰ شهریور، در بیانیهای با اشاره به اینکه بر اساس مشاهدات نمایندگان فیفا در ورزشگاه آزادی «هیچ مانع اجرایی» برای لغو ممنوعیت ورود زنان به این ورزشگاه وجود ندارد.» در این بیانیه آمدهاست: «نمایندگان فیفا در جریان گفتگوهای سازنده خود با مسوولان ورزش ایران بر این موضع محکم و شفاف خود تاکید کردند که زنان باید اجازه حضور آزادانه در مسابقات فوتبال را داشته باشند و تعداد زنان حاضر در استادیوم باید بر مبنای تقاضای موجود و از راه فروش بلیت تعیین شود.»
بنابراین، ایجاد محدودیت و اختصاص سهمیه به زنان برای خرید بلیت، بر خلاف خواست صریح فیفا است و فدراسیون فوتبال ایران موظف است تا بر مبنای تقاضای زنان، امکان خرید بلیت توسط آنان را فراهم کند.
به دنبال آغاز فروش بلیت به زنان، بسیاری از آنان با انتشار تصاویری از بلیتهای خود در شبکههای اجتماعی و با استفاده از هشتگ #با_من_به_ورزشگاه_بیا، ضمن ابراز خوشحالی از این دستاورد، خواستار تداوم آن و نیز فراهم شدن امکان خرید بلیتهای بیشتر شدند. آنان همچنین به یادآوری خاطره سحر خدایاری، مشهور به دختر آبی پرداختند که شهریور ماه گذشته به دنبال برخورد قضایی با تلاشش برای حضور در ورزشگاه، در مقابل دادگاه انقلاب در تهران دست به خودسوزی زد و چند روز بعد در بیمارستان جانش را از دست داد.
ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه، هرگز در قالب هیچ قانون یا بخشنامه رسمی تصویب و منتشر نشده است. به عبارت دیگر، مقامات جمهوری اسلامی، در چهارچوب سیاست کلی مبنی بر منزوی ساختن و به حاشیه راندن زنان، به طور غیر رسمی و درعمل از طریق فراهم نکردن زیرساختهای لازم جهت حضور زنان در ورزشگاهها، مانع دسترسی آنها به این اماکن شدهاند. در طول دهههای اخیر، مبارزه برای رفع این تبعیض همواره در جریان بوده و زنان بسیاری، در تلاش برای حضور در ورزشگاهها مورد بازداشت و بدرفتاری قرار گرفتهاند. در یکی از آخرین موارد، چهار زن در تاریخ دوشنبه ۲۱ مرداد ماه از سوی ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در حالی که قصد ورود به ورزشگاه آزادی را داشتند بازداشت و روانه زندان قرچک ورامین شدند.
No comments:
Post a Comment