تجربه ی یک مدرسه ی آنارشیستی
به عاریه گرفته شده از صفحه : اخبار آنارشیستی ,رفیق سارا نبوی
Saranabavi.wordpress.com
در فضای سیاسی جوامعی که ما زندگی می کنیم، جایی که آموزش و پرورش به طور فزاینده با سرکوب همراه است و جایی که انسان های «ناسازگار» توسط مسئولانی که خود را در پشت نظریات مبهم ژنتیکی پنهان کرده اند، به عنوان افرادی با اختلالات شخصیتی تعریف می شوند. این مسئولان تشخیص داده که این افراد می توانند به خودشان آسیب برسانند و این ویژگی می تواند مانع سازگاری آن ها با الزام های زندگی روزانه شود. و اما تجربه ی مدرسه ی پایدیا ثابت کرده که تعلیم و تربیت می تواند با چشم اندازی دیگر وجود داشته باشد.لازمه ی اینکه یک مدرسه آنارشیستی تاسیس شود، پشتکار زیاد و همراه با پشت سر گذاشتن موانع بسیار بوده است. مدرسه ای که توسط خود دانش آموزان اداره می شده و یکی از ارزش های اساسی اش رد اقتدار بوده است.
پایدیا کلمه ی است یونانی به معنی پرورش کودک یا تربیت و در آتن باستان به نظام آموزشی اطلاق می شود. پایدیا به عنوان فرایند تربیت شهروندان فهمیده می شود. پایدیا در شهر مریدا در ژانویه سال ۱۹۷۸ توسط سه نفر از زنان آنارشیست و توانمند حرفه ای در امور تعلیم و تربیت تاسیس شد. نام این مربیان Castaño Casaseca، María Jesús Checa و Josefa Martín Luengo بود.مریدا مرکز ناحیه ی خودگردان اکسترمادورا و در استان بادخوس یعنی در قسمت جنوب غربی کشور اسپانیا قرار گرفته است.
پایدیا در سال ۱۹۷۸ آغاز به کار کرد
آغاز کار با کودکستان و حداقل سن برای نام نویسی ۲ سال بود. این کودکان بزرگ شدند و با رشد آنان پایه های مدرسه نیز گذاشته شد. در همین زمان مربی جدیدی بنام خوزه هولیو هولین* به کلکتیو اضافه شد. برای تامین مخارج لازم بود که مربیان خارج از مدرسه هم کار کنند.
* José Julio Julián
No comments:
Post a Comment