Saturday, January 4, 2020

صدای_سخن_عشق؛#دیوان_حافظ#
پانزده قطعه: 260 دقیقه

در جلد چهارم این کتاب گویا، خوانش غزل‌های ۳۹۱ تا پایانی و همچنین قطعات، مثنوی‌ها و رباعیات دیوان حافظ را با صدای استاد «بهروز رضوی» بشنوید. امیدواریم از شنیدن آنها لذت ببرید.
**************************
خواجه شمس‌الدین محمد شیرازی، متخلص به «حافظ»، غزل‌سرای بزرگ و از سرآمدان شعر و ادب پارسی است. وی حدود سال ۷۲۶ هجری قمری در شیراز به دنیا آمد. علوم و فنون را در محفل درس استادان زمان فراگرفت و در علوم ادبی عصر پایه‌ای رفیع یافت؛ به‌ویژه در علوم فقهی و الهی تأمل بسیار کرد و قرآن را با چهارده روایت گوناگون ازبر داشت. دیوان اشعار او شامل غزلیات، چند قصیده، چند مثنوی، قطعات و رباعیات است. وی در سال ۷۹۲ هجری قمری در شیراز درگذشت. آرامگاه او در «حافظیهٔ شیراز» زیارتگاه صاحب‌نظران و عاشقان شعر و ادب پارسی است.
**************************
در این مجموعه صوتی آثار حافظ شامل: غزلیات، قصاید، قطعات، مثنویات و رباعیات در دسترس شنوندگان و کاربران عزیز است.
گفتنی است جلد نخست این کتاب گویا دربردارنده غزل‌های اول تا ۱۳۰، جلد دوم غزل‌های ۱۳۱ تا ۲۶۰ و جلد سوم غزل‌های ۲۶۱ تا ۳۹۰ از دیوان حافظ است.
توضیح اینکه، منبع اصلی ما برای تهیه این کتاب گویا، دیوان حافظ تصحیح علامه قزوینی و قاسم غنی بوده و اشعار دقیقا مطابق با این نسخه خوانده شده است.
***************************
زنده‌بودن و زندگی‌کردن چه فایده‌ای دارد اگر قرار باشد نام و نشانی از خود باقی نگذاریم؟ تلاش بسیاری از انسانها بر این بوده که بعد از مرگشان همچنان نامشان بین مردم و بر سرزبانها به نیکی یاد شود... حافظ ، شاعر بزرگ ایرانی، حافظه تاریخی این ملت به شمار می‌رود؛ و بعد گذشت قرنها همچنان نام و یادش به نیکی بر سر زبانهاست و به گفته ی خودش: هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق/ ثبت است بر جریده عالم دوام ما

No comments:

Post a Comment