#پیام_درفشان:#مسئولیت_هرگونه_اتفاقی_برای_موکلم_باقاضی_مقیسه_است
فروردین ۲۸, ۱۳۹۹
پیام درفشان، وکیل فاطمه خویشوند معروف به سحر تبر که از مهرماه ۹۸ در بازداشت به سر می برد در مصاحبه با کمپین حقوق بشر در ایران از ابتلای او به کرونا خبر داده و گفت که موکلش در بیمارستان سینا بستری شده است.
آقای درفشان به کمپین گفت که تست کرونای موکلش مثبت بوده و هر دو ریه او درگیر این ویروس شده، به دستگاه اکسیژن وصل است و سرم وصل کرده اند.
او هشدار داد که “ما نمی دانیم وضعیت به چه صورتی پیش خواهد رفت اما امیدواریم هیچ اتفاق بدی نیفتد. عوارض هر اتفاقی برای او مثل دختر آبی برای مسئولان بد خواهد بود اگر یک مو از سر این دختر کم شود باید پاسخگو باشند.”
فاطمه خویشوند، متولد ۲۶ خرداد ۱۳۸۰ و چهره مشهور اینستاگرام در ایران ملقب به ‘سحر تبر’ است. او از بازداشت شدگان پرونده معروف به “شاخ های اینستاگرام” است که مهر ماه سال گذشته با دستور دادسرای ارشاد بازداشت شد و “اعترافات” او, دو هفته پس از بازداشت از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد که در آن گفت به دلیل علاقه اش به شخصیت امیلی در انمیشین “عروس مردگان” ساخته تیم برتون تلاش کرده با عملهای جراحی، گریم و فتوشاپ عکسها، خودش را شبیه او کند.
پیام درفشان، وکیل خانم خویشوند به کمپین گفت که همه بازداشت شدگان پرونده شاخ های ایسنتاگرام با قرار کفالت و وثیقه آزاد شده اند اما قاضی مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب با آزادی او مخالفت کرده است.
با آنکه مقامات قضایی ادعای آزادی مشروط هفتاد هزار زندانی در کشور کرده اند اما اکثر زندانیان سیاسی و عقیدتی و همچنین زندانیانی که در بازداشت موقت به سر می برند همچنان در زندانها هستند. پیام درفشان به کمپین گفته است که فاطمه خویشوند و دیگر زندانیانی که مثل او به صورت بلاتکلیف در زندان ها به سر می برند همچون سایر زندانیان در خطر ویروس کرونا هستند و باید با صدور دستورالعملی از سوی دستگاه قضایی آزاد شوند.
او به زندانیان دیگری که بلاتکلیف در زندان به سر می برند اشاره کرد و به کمپین گفت: “صحبت ما الان وسیع تر از فاطمه خویشوند شده علت اش این است که تعداد زیادی از خانم های زندانی در زندان شهر ری با من و همکارم تماس گرفتند و از وضعیت بسیار بد و وخیم شان گفتند و ترسی که در آنجا حاکم است. آنجا یک شرایطی دارد و بچه هایی که با مادرانشان زندانی هستند وضعیت خوبی ندارند. خانم خویشوند موکل ما است و ما مسئولیت داریم و پی گیری می کنیم اما مساله این است که الان این موکل ما جلوی چشم ما است و می بینیم چه وضعیتی داد و نمی دانیم چه کسان دیگری با بازداشت موقت، بلاتکلیف هستند در این کشور و نه فقط زندان زنان. شهرستان ها چقدر؟ خیلی از این قضات متاسفانه تبدیل قرار نمی کنند یا از وقتی کرونا شیوع پیدا کرده سر کار نمی آیند. به نفع خود زندان است که این بازداشت شدگان آزاد شوند. خیلی از مددکاران زندان و پزشکان زندان بیمار شده اند. اما یکسری گره های قانونی به وجود آمده نمی توانند حل کنند. قاضی صادر کننده حکم بازداشت باید مرخصی را تایید کند. الان خواسته ما این است که ما می خواهیم مسئولان یک بخشنامه بزنند به شورای طبقه بندی زندان که اجازه مرخصی دادند و تعدادی را همین شورا با تبدیل قرار بیرون بخشنامه و اختیار بدهند. به زندان این اختیار را بدهند بگویند زندان تصمیم گیری کند با کفالت و وثیقه بفرستد این بازداشت شدگان را آزاد کند. تنها راه همین است. چون قضات سر کار نیستند یکسری بیمار شدند یا یکسری اقوام شان بیمار شدند از دور می ایستند و حال و حوصله کار ندارند.”
پس از انتشار ابتلای خانم خویشوند به کرونا در زندان، مهدی محمدی رئیس زندان زنان شهرری ابتلای او به این به بیماری را تکذیب کرد. پیام درفشان اما به کمپین گفت: “انگار رویه مسئولان کشور در همه حوزه ها، تکذیب کردن است اما سوال ما این است که چرا تکذیب می کنید؟ مگر ما از رئیس زندان توقع داریم که مانع ورود ویروس کرونا به زندان باشد که تکذیب می کند؟ تکذیب کردن معنی ندارد. اتفاقا باید بگوید که مبتلا شده و او را به بیمارستان فرستاده ایم. این برای ما قابل ارزش است اما اینکه این بچه بازداشت شده، بازداشت اش تمدید شده و در این وضعیت در زندان مانده تا الان که در زندان مبتلا به کرونا شده اصلا برای ما قابل قبول نیست. این هم مربوط به رئیس زندان نیست چون او در بازداشت و نگهداری این بچه تصمیم گیر نیست. مسئولیت با قاضی پرونده یعنی آقای مقیسه است.”
آقای درفشان درباره وضعیت پرونده موکلش به کمپین گفت: “این پرونده تعداد زیادی متهم دارد که اسم اش را گذاشته اند شاخ های اینستاگرامی و هرکسی که با ضوابط و هنجارهای آقایان همخوانی نداشته را بازداشت کرده اند. چون پرونده پرتعداد است یک جلسه دادگاه می گذارند و معطل می ماند تا برای متهمان دیگر این جلسات برگزار شود. برای خانم خویشوند ۲۳ دی ماه گذشته یک جلسه دادگاه گذاشتند و جلسه دوم را گفته اند که یک اردیبهشت خواهد بود که با وضعیت فعلی کرونا مشخص نیست تشکیل خواهد شد یا نه.”
وکیل خانم خویشوند از پی گیری مکرر برای آزادی موکلش و بی نتیجه بودن این پی گیری ها به کمپین گفت: “ما مکررا مراجعه کردیم به آقای مقیسه و گفتیم قرار را به کفالت یا وثیقه تبدیل کنید چون همه متهمان پرونده آزاد شده اند و فقط موکل ما در بازداشت مانده. این بچه تازه خرداد ماه گذشته ۱۸ سالش شده و مهرماه او را بازداشت کردند. چند روز مانده به خرداد هم بستری بوده در بیمارستان روانی و مدارک اش است. بعد از آن هم حالش بد بوده و ما همه اینها را مراجعه کردیم و گفتیم تبدیل کنید. قاضی مقیسه گفت نه. نزدیک عید که شد آقای رئیسی بخشنامه و دستورالعمل داد که وثیقه ها را قبول کنید و متهمان را آزاد کنید. رفتیم برای پی گیری باز آقای مقیسه گفت نه. به کرونا که رسید دیگر خود قاضی را پیدا نکردیم می رویم دادگاه و آقای مقیسه نیست. می گویند هست اما ما نمی بینیم.”
آقای درفشان که روز چهارشنبه ۲۷ فروردین برای پی گیری وضعیت موکلش مراجعه کرده به کمپین گفت: “امروز پیش معاونت قضایی رفتم گفت بروید گواهی پزشکی بیاورید که کرونا گرفته. گفتم بیمارستان سینا است و من چرا باید گواهی بیاورم؟ می خواهید دست به سر کنید و فکر می کنید من نمی فهمم؟ یک نامه بزنید زندان یا یک تلفن بکنید به بیمارستان. حتما باید آهک سر این بچه بریزند که شما بفهمید کرونا گرفته؟”
پیام درفشان به اتهامات موکلش اشاره کرده و به کمپین گفت: “خانم خویشوند چند اتهام دارد و به “معاونت در فساد فیالارض، تشویق به فساد از طریق تشویق جوانان به اباحهگری، توهین به مقدسات از طریق توهین به حجاب و تحصیل مال نامشروع” متهم شده. ما وارد دفاع ماهوی عمدا نشدیم به خاطر اینکه شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، شعبه ای است که بنا بر تجربه و ساختاری که وجود دارد همان کیفرخواست و اشد مجازات را صادر می کند. اصلا بحث معاونت در فساد فی الارض یعنی چی؟ اباحه گری و یکسری عناوین دیگر که به عنوان اتهام موکل من گذاشته اند عناوینی است که فقط به ذهن سرپرست جدید دادسرای ارشاد آقای حاج محمدی می رسد که گشت سامانه حجاب را راه انداخته بود و جلوی دوچرخه سواری را گرفته بود.”
وکیل خانم خویشوند توضیح داد: “موکل مرا در دادسرا بدون اینکه پرونده پزشکی، نسخه های دارویی و سوابق بستری شدن اش را ببرند یکبار برده اند پزشکی قانونی و پزشکی قانونی گفته که اختلال شخصیتی دارد. تمام صحبت ما این است که یکبار دیگر موکل ما را با مدارک پزشکی اش به پزشکی قانونی بفرستید. کلی نسخه دارویی دارد. حتی چند بار در مراکز درمانی بستری شده و مطمئن هستیم که پزشکی قانونی حتما خواهد گفت او این مسئولیت کیفری ندارد و باید مورد درمان قرار بگیرد. باید طبق قانون و ضوابط و براساس همه مدارکی که وجود دارد به پزشکی قانونی برود و این حداقل خواسته منطقی در همه جای دنیا است اما متاسفانه دادگاه نمی فرستد.”
No comments:
Post a Comment