8. وعده غذایی ظهر
از نظر طب سنتی وعده غذایی ظهر،
مضر بوده و بلغم و سودا را در بدن زیاد می کند و سبب غلظت خون می گردد. ترک وعده
نهار موجب تقویت ایمنی بدن، تناسب اندام، حفظ تعادل مزاج و رفع بیماری ها می شود.
گرم ترین زمان در طول روز، ظهر است که بهترین کار در آن ساعات، سرد کردن بدن است،
نه خوردن غذا. در طب سنتی توصیه شده که انرژی بدن در زمان ظهر از خواب قیلوله تامین
شود.
9. عدم
مصرف صحیح آجیل
آجیل برای کاهش چربی، غلظت خون،
سلامت قلب، سلامت کبد و افزایش کارکرد مغز بی نهایت مفید و لازم است. طبق تحقیقات
مصرف روزانه یک مشت آجیل، بین 5 تا 15 سال به طول عمر انسان می افزاید. مصرف حداقل
7 عدد بادام در روز (البته به شرطی که به صورت تازه از پوست در آید) در جهت پاکسازی
کبد و تقویت استخوان ها، رشد قدی اطفال و افزایش ضریب هوشی و حافظه توصیه شده
است.
بهترین نوع آجیل، 4 مغز گردو، بادام، فندق و پسته است که 4 برابر گوشت
انرژی دارد و تمام 20 نوع پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می کند. توصیه می شود 4
مغز را هفته ای یک بار درست کرده، به صورت پودر در آورده و در یک ظرف در بسته
نگهداری نمایید. 4 مغز به عنوان یک غذای بسیار عالی برای کودکان در حال رشد می
باشد.
افراد صفراوی بایستی در مصرف آجیل احتیاط کرده و زیاده روی
نکنند.
10.
عدم مصرف صحیح ادویه جات
باور غلط و مصطلح دیگر مضر بودن
ادویه جات برای کبد است. تنها مورد احتیاط ادویه، افراد صفراوی می باشند. مصرف
ادویه با غذا موجب فعال شدن کبد و کارکرد منظم دستگاه گوارش خواهد شد. اکثر ادویه
ها خاصیت دارویی و درمانی دارند. به طوری کلی ادویه جات باعث تعدیل بلغم اضافی معده
و رطوبت های نابه جای دستگاه گوارش می شود.
مصرف مداوم و بلند مدت ادویه،
بلغم و سوداری نا به جای بدن را کاهش داده و در تخفیف و درمان بیماری های ناشی از
بلغم و سودا بسیار موثر است. بیماری هایی مثل آرتروز، درد مفاصل، نفخ معده، کاهش
حافظه، صرع، شب ادراری، عفونت های زنانه، افسردگی و ...
11. مصرف میوه همراه با
غذا
مصرف میوه
با غذا سوء هاضمه و اخلاط فاسد تولید کرده و موجب تباه شدن معده می گردد. تنها دو
میوه زیتون و انار، مجوز مصرف با غذا را دارند. جالب است که بدانیم مصرف آن ها به
تنهایی از دیدگاه طب سنتی مناسب نیست و مضر شناخته شده است. بهتر است میوه ها به
تنهایی و در وعده جداگانه ای مصرف شوند. و در هر وعده غذایی تنها یک نوع میوه (به
دلیل متفاوت بودن زمان هضم مواد غذایی مختلف) که البته باید به فصل و کاملا رسیده
(کال نباشد) میل شود. به عنوان مثال در یک وعده نباید همزمان از سیب و پرتقال
استفاده شود. میوه ها دارای فیبر بوده و مانع از یبوست می شوند. همچنین موادی سرشار
از ویتامین محسوب می شوند.
نکته: شیر هم یک غذا محسوب می شود،
بنابراین مصرف میوه با آن ممنوع است و مصرف میوه با شیر، معده را تباه می کند. به
عنوان مثال شیر و موز.
12. مصرف نکردن مصلحات
غذایی
هر غذایی
در طب سنتی دارای چندین مصلح می باشد. مصلح ماده غذایی است که در اصلاح و تعدیل
عوارض جانبی احتمالی آن غذا موثر خواهد بود. مصلح هضم غذا را بهتر کرده و خواص و
فوائد و میزان اثرگذاری غذا را در بدن و ارگان های مربوطه مضاعف می کند. در تغذیه
سنتی ایرانیان، مصرف مصلحات به طور کامل رعایت می شده است. کمتر غذا و میوه ای دیده
می شده که بدون مصلح مصرف شود. متاسفانه امروزه اغلب این مصلحات کنار گذاشته شده و
همین سبب کاهش کم و کیف در جذب و هضم غذا خواهد شد.
13. استفاده از اقلام و غذاهای
وارداتی
اکثر
این غذاها یبوست زا هستند و از نظر طب سنتی، یبوست مادر تمام بیماری هاست. همچنین
تمامی این غذاها توسط کارخانه ها تولید می گردند و کارخانه ها جهت افزایش زمان
ماندگاری محصولات خود به این محصولات مواد نگهدارنده شیمیایی اضافه می کنند. از
جمله ماکارونی، پیتزا، پفک، سوسیس، کالباس، بیسکویت ها، شکلات ها و ... تمام این
محصولات جای توضیح و بحث بسیار دارد
No comments:
Post a Comment