Wednesday, May 17, 2017

دستور پخت نان ترتیلا( نانی مکزیکی-م)، بدون گلوتن و مناسب برای گیاهخواران
  و بیماران مبتلا به سلیاک نیز می باشد .

http://khanoomane.com/

نان ترتیلا، مناسب برای گیاهخواران

مواد لازم:
دو قاشق غذا خوری نشاسته یا آرد تاپیوکا (کاسادو)
 دو قاشق غذا خوری آرد نارگیل
مقدار خیلی کم نمک
 یک عدد تخم مرغ بزرگ
هفت قاشق غذا خوری شیر بادام شیرین نشده
نشاسته تاپیوکا از ریشه گیاه مانیوک یا کاساو استخراج می شود. ریشه مانیوک (کاساو) را کوبیده و نشاسته آن را جداسازی می کنند. نشاسته تاپیوکا یکی از پرکاربردی ترین نشاسته ها در میان نشاسته های ذرت، گندم و برنج است. افزودن نشاسته تاپیوکا به نان بدون گلوتن موجب  بهبود کیفیت این نان می شود.

طرز تهیه:
۱- نشاسته تاپیوکا، آرد نارگیل و نمک را با هم الک کنید و کنار بگذارید.
۲- ظرفی را روی حرارت خیلی کم قرار دهید و در صورت لزوم کف آن را اندکی چرب کنید یا روغن را روی آن اسپری کنید. (بهتر  است از تابه چدن استفاده کنید که نیازی به چرب کردن نداشته باشد)
۳- تخم مرغ و شیر بادام را تا جایی هم بزنید که فقط با هم ترکیب شوند.
۴- حالا نشاسته تاپیوکا، آرد نارگیل و نمک که قبلا الک کردید را اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید.
۵- مقداری از ماده درست شده را بردارید و کف ظرف بریزید. اگر کف ظرف را چرب کرده اید، تابه را برداشته و دورانی تکان دهید تا در تمام کف تابه پخش شود، اگر از تابه چدن استفاده کردید که نیازی به چرب شدن نداشت، پس از ریختن ماده ۳ الی  ۴ دقیقه زمان بدهید تا بپزد و ظرف را حرکت ندهید.

IMG_0190-2-683x1024

۶- زمانی که یک طرف نان پخت و کناره های آن از کف ظرف بلند شد، برگردانید تا طرف دیگر آن هم بپزد.
۷- بعد از این که دو طرف نان پخت، آن را از کف تابه بردارید و همین کار را برای بقیه مواد تکرار کنید.
۸- این نان را بلافاصله سرو کنید، اما اگر تصمیم دارید مقدار زیادتری از این نان تهیه کنید، برای نگهداری آن در محیطی با دمای  نسبتا خشک بهتر است در ظرفی نگه داری شود که مقداری هوا کشی داشته باشد، اما اگر دمای محیط مرطوب است، در ظرفی نگهداری کنید که هوا به نان ها نرسد. این نان تا ۲ روز در دمای اتاق قابل نگهداری است.

IMG_0501-683x1024

نکات مهم:
تنها ترفندی که برای پخت این نان وجود دارد: صبر است.
طبخ این نان به آرامی، بر روی شعله کم انجام می شود. پس برای پخت آن به هیچ عنوان عجله نکنید. برخلاف سایر موادی که در تابه با روغن و شعله زیاد میپزد، این نان برای برشته شدن یعنی همان ویژگی خاصی که از یک ترتیلای واقعی انتظار می رود، به زمان نیاز دارد.
این نان بدون تخم مرغ هم قابل پخت است، اما باید به جای تخم مرغ، ۴ قاشق غذاخوری شیر بادام به آن اضافه کرد، ضمن اینکه در این صورت زمان طبخ آن نیز بیشتر می شود.
اگر می خواهید آن را در فریزر نگهداری کنید، بین هر لایه ترتیلا یک کاغذ بگذارید تا به هم نچسبد، سپس نان ها را در زیپ پلاست قرار دهید تا هوا نکشد.
نکته مهم دیگر اینکه حتما آرد ها را پیش از اضافه کردن به ماده الک کنید.
اگر تابه شما نیاز به چرب شدن داشت، پس از پخت هر ۳ عدد نان ترتیلا، مجدد تابه را چرب کنید.

نان ترتیلا، مناسب برای گیاهخواران

No comments:

Post a Comment