وقتی یک نوشابه میخورید، چه اتفاقی میافتد؟
10 دقیقه بعد 10: قاشق چایخوری شکر وارد بدنتان میشود. میدانید چرا
با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمیشوید؟ چون اسید فسفریک،
طعم آن را کمی میگیرد و شیرینیاش راخنثی میکند
20 دقیقه بعد : قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یکجای انسولین میشود. کبدتان شروع میکند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا نرود
40 دقیقه بعد : حالا دیگر جذب کافئین کامل شده؛ مردمکهایتان گشاد میشود،
فشار خونتان بالا میرود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل
جریان خون رها میکند. گیرندههای آدنوزین مغز حالا بلوک میشوند تا از احساس
خوابآلودگی جلوگیری کنند
45 دقیقه بعد: ترشح دوپامین افزایش پیدا میکند و مراکز خاصی در مغز، که حالت
سرخوشی ایجاد میکنند، تحریک میشوند. این همان مکانیسمی است که در
مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی میشود
بعد از 60 دقیقه: اسید فسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم،
منیزیم و روی میچسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا میکند. میزان بالای
قند خون و شیرینکنندههای مصنوعی، دفع هرچه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار
باعث میشوند.
مدتی بعد: کافئین در نقش یک داروی مدر ( ادرارآور) وارد عمل میشود. حالا دیگر
کلسیم و منیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار
دفع میشود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیتها نیز از دست میرود
مدتی بعدتر: کمکم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش میکند و نوبت به افت قند میرسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریکپذیر میشوید یا خیلی کرخت و بیحال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کردهاید؛آبی که میشد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد
No comments:
Post a Comment